torsdag 22 juli 2010

Mitt liv är inget jävla pussel!

Så himlans trött nu. Släpar kilovis med papper hit och dit, fläker ut mitt liv för alla kassor och myndigheter i världen. Försöker flytta in i en lägenhet där ingen har torkat köksskåpen sedan 1900-talet utan istället samlat på sig miljoner flottiga kryddburkar. Flyttar mina grejer mellan de få fria ytorna i väntan på att orka torka någon annans skit. Igår tittade jag för första gången ovanpå badrumsskåpet. Det var nog första gången någon gjorde det. Och just ja, jag praktiserar ju också. Och söker en massa spännande jobb. Och skriver ett paper om upphovsrätten. Och undrar.

Över meningen med att Försäkringskassan ger mig 223 kronor om dagen som jag sedan betalar skatt på så att min inkomst blir så förfärande liten att jag måste söka (skattefinansierat) socialbidrag. I väntan då på att min a-kassa ska kunna fatta ett beslut om jag kanske ska få lite mera pengar. Fast först måste jag vänta in alla arbetsgivarintyg. Det går inte undan. Och just ja. Jag kan inte söka socialbidrag (eller vad det heter nu för tiden) förrän Skatteverket har behandlat min flyttanmälan.

Och just ja, man ska inte skriva så här privata grejer på internet. Å andra sidan ska man heller inte behöva bli bidragsberoende på grund av att man har blivit psykiskt nedbruten av högskolan från helvetet (=BHS). Fattas nu bara en riktigt fet CSN-räkning. Ah, ljuva utanförskap!

1 kommentar:

Lou sa...

Du låter arg, hur gör du? Kan vi ha en kurs när du kommer hem kära du.